5 måder at gøre madlavningen nemmere

Vil du gerne gøre madlavningen nemmere hjemme hos dig, og er du træt af at bruge så meget energi og overskud på at lave mad hver dag, har du her et par gode fifs, som du kan vælge at tage til dig.

Lån penge gratis her, hvis du har brug for penge til et nyt køkken eller en dag bare mangler lidt ekstra kroner på kontoen til eksempelvis mad.

Lav mad på forhånd og frys det ned

Det første tip er at lave mad i store mængder på forhånd, hvis du vel og mærke har mulighed for at fryse det ned.

På den måde kan du lave mange portioner, fryse det ned, og så bare tage en portion op af fryseren, når der skal laves aftensmad. Det tager lidt tid en enkelt dag at lave det, men til gengæld kan du have mad til 10-20 dage liggende klar i fryseren på den måde.

Få et abonnement på måltidskasser

Du kan også vælge at få dig et abonnement på måltidskasser. Så får du alt det mad, du har brug for, leveret direkte hjem til døren, og der følger endda også tit opskrifter med, som du nemt kan følge.

Det kan være en rigtig god idé i eks. en børnefamilie, hvor der bruges meget tid på indkøb, hente og bringe børn og hvad der nu ellers er af pligter i en stor familie.

Lav en madplan

Hvis du vil være på forkant og have overskud til at lave mad, og du ikke gider at bruge lang tid hver dag på bare at finde ud af, hvad du skal have at spise, kan du lave madplaner.

Sæt dig ned en lørdag eller søndag og lav madplaner for den følgende uge. Så er du klar på, hvad du skal købe ind, hvad du skal lave og hvornår du skal have hvilke retter. Det kan frigive så meget tid og overskud i din hverdag.

Køb færdiglavede retter

Der er selvfølgelig også altid den nemme mulighed at købe færdigretter eller fastfood. Skal det ikke være decideret fastfood som pizza eller lignende, kan du vælge at købe færdige salater eller måltider fra supermarkedet.

Der er efterhånden lavet rigtig mange gode retter, som du bare lige skal have hjem og varme op, og så er der ellers serveret. Der er efterhånden også mange restauranter, der laver take-away mad, som ikke er decideret usundt.

Hold altid et rent og nydeligt køkken

Det sidste tip er altid at holde et rent og nydeligt køkken. Det kræver 10 gange så meget energi og overskud at skulle lave mad i et køkken, der roder, eller hvor der står gammel opvask og fylder, som du lige skal tage dig af, før du kan lave mad.

Gør det til en vane at rydde op efter hvert eneste måltid, så køkkenet står helt klar til næste gang, du skal i gang med at lave mad. Så bliver det meget nemmere for dig at komme i gang med at tilberede maden.

5 måder at gøre madlavningen nemmere
5 måder at gøre madlavningen nemmere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.