3 tips når du selv skal lave mad til mange gæster

Skal du snart holde et selskab for mange gæster, og har du valgt selv at stå for at lave maden, har vi her et par tips til dig, som måske kan hjælpe dig med at gøre det hele lidt nemmere at overskue.

Find billigt plissegardin her, hvis du mangler at få sat gardiner op i det rum, hvor festen skal holdes.

Lav en udførlig indkøbsliste og køb ind på forhånd

For det første skal du have lavet en plan over de retter, du gerne vil lave. Når du har gjort det, kan du også nemt danne dig et overblik over, hvilke råvarer og ingredienser du skal bruge til at lave de retter, du har sat dig for at lave.

Med en plan for maden kan du gå i gang med at lave en udførlig indkøbsliste over de ting, du skal ud at købe ind. Husk at få alt med på listen, så du ikke kommer til at mangle noget, når du først står og er i gang med at lave maden.

Lav en tidsplan for hvornår du skal lave hvad

Så kan det også være en god idé at lave en tidsplan for, hvad der skal laves hvornår, så du ikke lige pludselig står med en hel steg, som du har glemt at sætte i ovnen, eller du har glemt at få kogt kartofler og derfor ikke lige kan komme videre.

Hvis du glemmer noget, når du skal lave mad til så mange mennesker, kan det nemt komme til at rykke ved hele tidsplanen, og det er ikke så godt, da det hele helst skal passe sammen. Så få lavet en tidsplan for, hvornår du skal gøre det hele, og sørg så for at følge den.

Gå det hele igennem to gange så der ikke mangler noget

Sidst, men ikke mindst, er det også godt at gå det hele igennem to gange, så du er sikker på, at det hele går, som det skal, og at du ikke mangler noget. Gør det fx når du laver din indkøbsliste, og når du er ude at handle ind, så du får det hele med hjem.

Gør det også gerne i løbet af madlavningen, så du er sikker på, at du får sat de rette ting over, og at du får lavet alle de retter, du skal lave. Så mindsker du risikoen for at glemme noget undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.